Bevalling

Bevalling

Vanaf 37 tot 42 weken mag je onder onze begeleiding bevallen. De keuze is dan aan jou; thuis of in het ziekenhuis. Tenzij er een medische noodzaak is om in het ziekenhuis te bevallen. Dit hoor je dan in de zwangerschap van ons. Belangrijk is een plaats te kiezen waar jij en je partner zich prettig bij voelen. Wanneer je thuis wil bevallen, komt een van ons thuis bij jullie de bevalling begeleiden, ook komt er een kraamverzorgster assisteren. Wanneer je in het ziekenhuis wil bevallen, gaat een van ons met jullie mee naar het ziekenhuis en begeleidt je bevalling daar.

Vóór 37 weken en na 42 weken moet je altijd in het ziekenhuis bevallen onder leiding van de gynaecoloog.

In de loop van de zwangerschap stellen wij je de vraag waar je wilt bevallen. Dit is geen definitief antwoord, je kunt ten alle tijde nog van mening veranderen.

Het mogelijk om ergens tussen de 24 en 32 weken zwangerschap naar een open avond te gaan in het ziekenhuis. Daar wordt verteld hoe bevallen in het ziekenhuis in zijn werk gaat en krijg je waarschijnlijk een rondleiding over de verloskamers.
In beide gevallen begin je met weeën thuis.  Indien je in het ziekenhuis wilt bevallen is het bij ongeveer 5 cm ontsluiting tijd om te vertrekken. Wij bellen het ziekenhuis om te vragen of ze een kamer vrij hebben. Soms gebeurd het dat het ziekenhuis vol ligt. Het is dus raadzaam om altijd een 2e keus te hebben.

Zorg in beide gevallen dat je toch alles in huis hebt om thuis te bevallen. In sommige gevallen gaat de bevalling zo snel dat we de keuze niet meer hebben en de geboorte zich al aandient.

Hieronder vind je presentaties van de verschillende ziekenhuizen waarmee wij samen werken

Spaarne gasthuis Haarlem Rondom Zwanger – 360º Voorlichting bevallen
Geboortehuis leiden Rondleiding door Geboortehuis Leiden
Moeder en kind centrum Alrijne Leiderdorp

Aanmelden

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Uw vragen/bericht