Termijn echo

De termijnecho vindt plaats tussen de 10 en de 12 weken. Aan de hand van de zwangerschapsduur bij deze echo wordt de uitgerekende datum vastgesteld

Tot de 14 weken groeien alle kindjes gelijk. Daarom kunnen we de uitgerekende datum zo mooi vaststellen. Er wordt altijd een termijn echo verricht. De datum die hier uit volgt is definitief. Ook wanneer je heel zeker van je cyclus bent. Er zijn een aantal situaties waarbij de uitgerekende datum anders is bepaald. Dit is het geval als de zwangerschap niet spontaan is ontstaan zoals bij IVF of ICSI. Dan houden wij de datum aan die door het ziekenhuis is bepaald.

Ook bij de termijnecho is een iets gevulde blaas wenselijk. Hierdoor wordt de baarmoeder meer naar de buikzijde gekanteld en is het voor ons duidelijker te zien.

Vaginale echo
Wanneer wij bij een uitwendige echo constateren dat het kindje jonger is dan 10 weken, zullen wij de echo inwendig moeten verrichten. Dit omdat het uitwendig dan minder betrouwbaar is. Dit zullen wij zoveel mogelijk proberen te voorkomen door goed in te schatten hoever de zwangerschap is.
Voor een inwendige echo is het wenselijk dat de blaas leeg is.

Wat als er iets niet in orde is
Natuurlijk gaan wij er vanuit dat de echo een hele leuke ervaring is. Helaas kan het zijn dat wij op dat moment toch een miskraam vaststellen of vermoeden dat er een (mogelijke) afwijking gezien is.
Denk voor de echo na welke informatie je wel en niet wilt ontvangen. Dan houden wij daar rekening mee. Geef dit dan wel voor het begin van de echo aan.

 

Aanmelden

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Uw vragen/bericht