Zwangerschapscontroles

In totaal kom je ongeveer 10-12x bij ons op controle. In het begin van de zwangerschap zijn deze controles nog niet zo vaak. Naarmate je zwangerschap vordert worden de controles frequenter. Aan het eind van de zwangerschap kom je zelfs iedere week.

Wat houdt een reguliere controle in

“Hoe gaat het?” of “Hoe voel je je?” Dit is het allereerste wat we zullen vragen. Hoe het met jou gaat is erg bepalend hoe je de zwangerschap ervaart en beleeft. Je kan bij ons alles bespreken. Natuurlijk vinden we het fijn om te horen als alles verloopt zoals verwacht. Wanneer dit niet het geval is, geef dit aan. Soms is een luisterend oor voldoende. Een andere keer zullen we met je meedenken over een passende oplossing.

“Wij zijn er altijd voor al jullie vragen!”

Bij elke controle wordt je bloeddruk gemeten, voeren we uitwendig onderzoek uit om de groei van je buik en de baby te bepalen en luisteren we naar het hartje van de baby. Ook wij zullen een lijst bijhouden met dingen die jullie geregeld hebben. Zoals de kraamzorg en eventueel erkenning.

Per fase in je zwangerschap zullen we verschillende onderwerpen zoals bespreken zoals; borstvoeding, werk en de bevalling.

 • TIP: schrijf al je vragen op in het oranje boekje! Je hebt ze dan altijd bij je als je bij ons op controle komt. Ervaring leert dat zwangere vrouwen wel eens vergeetachtig zijn. 😉

 

Aanmelden

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Uw vragen/bericht